3.1.09

Οι ρομαντικές ταινίες βλάπτουν τις σχέσεις

Η παρακολούθηση ρομαντικών κωμωδιών μπορεί να κάνει κακό στην ερωτική μας ζωή, υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Herriot Watt του Εδιμβούργου. Οι ρομαντικές κωμωδίες έχουν κατηγορηθεί από ειδικούς σε θέματα ανθρωπίνων σχέσεων του πανεπιστημίου για την προαγωγή των μη ρεαλιστικών προσδοκιών, όταν πρόκειται για τον έρωτα.

Οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Οικογενειακών και Προσωπικών Σχέσεων του ιδρύματος μελέτησαν 40 μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες της περιόδου 1995-2005 και εντόπισαν, συχνά, θέματα που πιστεύουν ότι δεν είναι ρεαλιστικά. Στις ταινίες που μελέτησαν περιλαμβάνονται οι: «Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας», «Ενώ εσύ κοιμόσουν», «Η νύφη το σκάσε», «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ», «Η Καμαριέρα» και «Ο γάμος του εραστή μου».

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι λάτρεις αυτού του είδους ταινιών είχαν συχνά δυσκολίες επικοινωνίας με το σύντροφο τους. Όλο και συχνότερα οι σύμβουλοι γάμου ακούνε τα ζευγάρια να λένε ότι το σεξ θα πρέπει να είναι πάντα τέλειο, κι αν κάποιος είναι καθορισμένο να είναι μαζί με κάποιον άλλον, τότε πρέπει να γνωρίζει τις ανάγκες του συντρόφου του, χωρίς ο δεύτερος χρειάζεται να τις εκφράσει.

Τώρα η μελέτη έρχεται να δείξει ότι οι δημοφιλείς, ειδικά μεταξύ των γυναικών, αυτές ταινίες παίζουν ρόλο στην διαιώνιση τέτοιων ιδεών στο μυαλό του ανθρώπου. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ενώ οι περισσότεροι από μας γνωρίζουμε ότι τέτοιες ιδέες για την τέλεια σχέση είναι ουτοπικές, μερικοί εξ ημών εξακολουθούμε να επηρεαζόμαστε από τους κινηματογραφικούς χαρακτήρες, χωρίς μάλιστα να το συνειδητοποιούμε.

Pathfinder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP