20.12.08

Πλαστικές επεμβάσεις: Υποσχέσεις ευτυχίας ή στιγμές δειλίας;

Μάλλον συμπεράσματα απελπισίας, θα έλεγα, αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι η Ελλάδα ανάμεσα σε 42 χώρες βρίσκεται στην 18η θέση όσον αφορά τον αριθμό των πλαστικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται ετησίως!! Τα συμπεράσματα δικά σας για τον φοβερό ξεπεσμό μας...

Βεβαίως και κατανοώ ότι ανάμεσα σ' αυτούς τους χιλιάδες που κάνουν πλαστικές επεμβάσεις κάποιοι τις έχουν πραγματικά ανάγκη, γι'αυτό και δεν πρόκειται να κατακρίνω αυτούς που, εξαιτίας κάποιας κακοτυχίας, είδαν τον εαυτό τους από τη μια στιγμή στην άλλη να μεταμορφώνεται σε κάτι αποκρουστικό. Πρόκειται όμως να κατακρίνω, να χλευάσω και να βρεθώ απέναντι σε όσες (κατά κύριο λόγο) καταδικάζουν την εμφάνιση με την οποία τις γέννησε η φύση αλλάζοντας την, όχι βελτιώνοντάς την στα φυσικά της πλαίσια με σωματική άσκηση και ατομική προσπάθεια, αλλά με εξωτερική άκοπη επέμβαση, με νυστέρια και εμφυτεύματα. Και για ποιον λόγο δηλαδή; Για να νιώσουν καλύτερα λένε... Αλήθεια, το να αποκτήσει μία γυναίκα το ψεύτικο στήθος της Πάμελα Άντερσον θα την κάνει να νιώσει καλύτερα; Θα την κάνει ν' αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση; Με τί κριτήριο άραγε; Το πόσα ανδρικά κεφάλια θα στραφούν στο διάβα της; Αν πραγματικά αυτή είναι η απάντηση, τότε ίσως μία πλαστική εγκεφάλου να τους χρειάζεται περισσότερο!

Ξεκινώντας δειλά με τη χρήση καλλυντικών, το μοδάτο ντύσιμο με τις φίρμες ρούχα και παπούτσια, καταλήγουν στα λίφτινγκς, στα μπότοξ και τέλος στις πλαστικές! Εξακολουθείς να διαπράττεις ύβρη απέναντι στη Φύση που σε διαμόρφωσε και να ξεγελάς το μελλοντικό σύντροφό σου σχετικά με τα γονίδια που θα δώσεις στα παιδιά σας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι το σώμα που νοσεί και που αντιμετωπίζει πρόβλημα, αλλά ο νους, η ψυχή και η αυτοεκτίμηση. Ούτε το "τέλειο" στήθος, ούτε η "τέλεια" μύτη κάνουν ΤΗΝ γυναίκα! Η ομορφιά δεν είναι υπόσχεση ευτυχίας. Υπάρχουν γυναίκες που κάθε μέρα βγαίνουν ηρωίδες απ' τον ζυγό της βιοπάλης, επειδή έχουν αυτοπεποίθηση, βασιζόμενη στις ικανότητες και τις αρετές τους, που πιστεύουν και σέβονται τον εαυτό τους. Υπάρχει η φυσική ιδιαίτερη ομορφιά της κάθε μιας μας και αυτή είναι που δείχνει ποια πραγματικά είναι η "ταυτότητα", η γονιδιακή ταυτότητα, μιας γυναίκας (όσον αφορά την εμφάνιση τουλάχιστον).

Εάν πραγματικά ο καθρέφτης είναι ο πιο αμείλικτος εχθρός μας, τότε ίσως εμείς οι ίδιες πρέπει να γίνουμε περισσότερο αμείλικτες με τον εαυτό μας. Εάν πάλι ορισμένες γυναίκες προτιμούν να περιβάλλονται με τις φίρμες, να μην βγαίνουν απ' το σπίτι τους χωρίς μάσκα μακιγιάζ και να ξοδεύουν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους για να γίνουν εξωτερικά "θεές", αφήνοντας ακαλλιέργητο το εσωτερικό τους, τότε ο εγκέφαλός τους δεν έχει λόγο ύπαρξης (δε θα μπορούσα να το θέσω περισσότερο ευγενικά). Μία πλαστική δεν μας κάνει ωραίες, μας κάνει ψεύτικες. Κανείς δεν είπε ότι μία γυναίκα δεν πρέπει να περιποιείται τον εαυτό της. Είναι καθήκον μας να φροντίζουμε τον ναό που φιλοξενεί το πνεύμα μας και να τον διατηρούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Όταν όμως η περιποίηση μετατρέπεται σε εμμονή, τότε φανερώνονται σημάδια αδυναμίας, δειλίας και πνευματικής ρηχότητας της προσωπικότητάς μας.


Είμαι γυναίκα και είμαι περήφανη για την εμφάνιση και τις ψυχικές αρετές που μου έδωσε η Φύση. Έχω στόχο να καλλιεργώ, να φροντίζω και να βελτιώνω ολοκληρωμένα τον εαυτό μου, επιμένοντας περισσότερο εσωτερικά παρά εξωτερικά - κόντρα στο προβαλλόμενο πρότυπο της χαζογκόμενας. Διαμορφώνω, με καθημερινή προσπάθεια, το καλύτερο δυνατό Εγώ: μια Γυναίκα ικανή να σταθεί ως άξια Σύντροφος και Μητέρα, αλλά και ως ξεχωριστό αξιόλογο Άτομο, προσφέροντας δημιουργικά και όχι διακοσμητικά στην Κοινότητα.

Βενδίδα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP