2.11.08

ΜΚΟ προστασίας γυναικών ύποπτη για υπόθαλψη μαστροπείας

Σύμφωνα με δημοσίευμα (που πέρασε στα πολύ ψιλά του υπόλοιπου τύπου), Μη Κυβερνητική Οργάνωση επιχορηγούμενη αδρά από κρατικούς και ευρωπαϊκούς φορείς εμπλέκεται σε μια βρώμικη ιστορία, έχοντας τακτικό χορηγό της - με αμφότερες "διευκολύνσεις" - τον (συλληφθέντα πια) εγκέφαλο ενός απ' τα μεγαλύτερα κυκλώματα μαστροπείας στην Ελλάδα. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα:

"Για ένα περίεργο πάρε-δώσε μεταξύ του επιχειρηματία που συνελήφθη ως μαστροπός και του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης καθώς και της προέδρου του Νίκης Ρουμπάνη κάνει λόγο ο Κώστας Σούλιος. Οπως προκύπτει ο... θερμός υποστηρικτής της οργάνωσης, ο οποίος τον Ιούλιο του 2007 συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Vitrine», με τη Νίκη Ρουμπάνη να δηλώνει τότε σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι «ήταν χορηγός του Δικτύου», αλλά και ότι είχε «φέρει και θύματα να τα περιθάλψουν και να τις στηρίξουν», είχε ξοδέψει ουκ ολίγα χρήματα για δωρεές προς το Δίκτυο. Παράλληλα φέρεται να είχε αναπτύξει τόσο στενή σχέση με την πρόεδρό του σε σημείο που η δεύτερη να του έχει ζητήσει ακόμα και δάνειο!

Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Espresso», το σωματείο εμφανίζεται να έλαβε από τον φούρνο του επιχειρηματία-μαστροπού: 300 ευρώ στις 14 Νοεμβρίου του 2005, 600 ευρώ στις 16 Νοεμβρίου του 2005 και 600 ευρώ στις 13 Δεκεμβρίου του 2005. Δηλαδή σε διάστημα ενός μήνα έλαβε χορηγίες ύψους 1.500 ευρώ! Την ίδια στιγμή η πρόεδρος Νίκη Ρουμπάνη εμφανίζεται στις 12 Σεπτεμβρίου του 2006 να εισπράττει από το λογαριασμό του επιχειρηματία 7.000 ευρώ, με την ίδια να υποστηρίζει ότι «πρόκειται για δάνειο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις άμεσες ανάγκες της οργάνωσης και θα του επιστραφεί ατόκως μόλις λάβουμε τη χορηγία του υπουργείου Εξωτερικών».

Άξιο αναφοράς πάντως είναι ότι ένα χρόνο αργότερα, τον Οκτώβριο του 2007, η μία από τις δύο Ρουμάνες που κατήγγειλαν τον Κώστα Σούλιο για βιασμό, μαστροπεία κτλ, και φιλοξενήθηκε στο Δίκτυο, εμφανίζεται στο δικαστήριο και καταθέτει ότι εκείνη την περίοδο εργάζεται στο στριπτιζάδικο του «χορηγού» και δανειστή της κ. Ρουμπάνη!

«Καυτά» στοιχεία, τα οποία έφτασαν και στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και -κατά πληροφορίες- κάνουν λόγο για περίεργο ρόλο τον οποίο διαδραματίζει το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, έδωσαν το ερέθισμα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά να δώσει εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Οπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, στον ανώτατο δικαστικό λειτουργό έφθασε μια ανώνυμη επιστολή συνοδευόμενη με στοιχεία που αναφέρει ότι μέσω του Δικτύου έχει στηθεί μια «επιχείρηση» νομιμοποίησης -με ψευδείς καταγγελίες- αλλοδαπών κοριτσιών τα οποία στη συνέχεια δουλεύουν σε strip show. Την υπόθεση ανέλαβε εισαγγελέας Εφετών, η οποία συλλέγει στοιχεία για τη δράση του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης προκειμένου να συντάξει το πόρισμά της."


Το πλήρες άρθρο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP