15.9.08

Γυναίκα-άνθρωπος ή γυναίκα-αναλώσιμο προϊόν;

Το να γράφεις σε μια γυναικεία ιστοσελίδα, μπορεί να θεωρηθεί ότι σε περιχαρακώνει σε ορισμένα μόνο θέματα, αυτά τα λεγόμενα «γυναικείου ενδιαφέροντος». Θεωρώ ότι οι αναγνώστριες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχουν μεγαλύτερο IQ από τη λεγόμενη «μέση Ελληνίδα» που η προσκόλλησή της στην καθημερινότητα και η ανελέητη προπαγάνδα που την βομβαρδίζει από παντού, δεν την αφήνουν να πάει το –λαμπρό Ελληνικό- πνεύμα της λίγο παραπέρα, να το αναπτύξει και να σκεφτεί.

Η γυναίκα είναι από τη φύση της περισσότερο προικισμένη από τον άνδρα. Σε αυτήν έχει δoθεί το δώρο της τεκνοποίησης. Σε αυτήν έχει δοθεί η χαρά του να μεγαλώνει παιδιά. Σε αυτήν έχει δoθεί ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής που μπορεί να δοθεί σε άνθρωπο: αυτός της μητέρας. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν η Ελληνίδα να είναι αδιάφορη. Αυτή είναι που θα διαμορφώσει την αυριανή κοινωνία. Αυτή είναι που θα λογοδοτήσει πρώτη για το τι παιδιά παρέδωσε.

Είναι λάθος να επικρατήσει ανεξαιρέτως η άποψη περί απόρριψης «οικογενειακής ευθύνης», ότι δηλαδή δεν πρέπει να αποδίδουμε οικογενειακή ευθύνη στις οικογένειες των εγκληματιών. Αν είμαι μητέρα και το παιδί μου γίνει κλέφτης για παράδειγμα, ή σπάει αυτοκίνητα, σίγουρα κάτι έχω κάνει λάθος εγώ και όχι μόνο το παιδί, ούτε φυσικά μόνο η κοινωνία. Η κοινωνία ναι, είναι αδιάφορη, αλλοτριωμένη, πολλές φορές σάπια, αλλά εγώ ζω μέσα σε αυτήν και το παιδί μου ζει πρώτα από όλα στην μικρογραφία της που είναι η οικογένειά του. Εγώ πρέπει να προστατεύσω το παιδί μου από τους κινδύνους που παραμονεύουν. Εγώ να το μάθω να σκέφτεται σαν Έλληνας και να μην επιρρεάζεται από κανένα ψευτο-πρότυπο και κανένα ψευτο-δίλλημα. Εγώ επιβάλλεται να το κάνω σωστό Έλληνα και Ευρωπαίο, δυνατό με τον εαυτό του και χρήσιμο στο κοινωνικό σύνολο, δηλαδή στους συμπατριώτες μας. Και φυσικά –δυστυχώς- εγώ πρέπει να πάρω το ρόλο της δασκάλας και να το διδάξω πια Ιστορία, γιατί αν περιμένω να την διδαχθεί από το σχολείο τότε πια πρέπει να το πάρω απόφαση ότι θα μεγαλώσω ένα Γενίτσαρο.

Κρίνοντας πρώτα απ’ όλα λοιπόν από τον εαυτό μου μερικές φορές και στη συνέχεια από φίλες και γνωστές μου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η Ελληνίδα του 21ου αιώνα πάσχει από την αρρώστεια που λέγεται «εγωπάθεια». Η Ελληνίδα ζει μέσα σε ένα νοητό κύκλο που το κέντρο του είναι ο εαυτός της με τις επιθυμίες της και δορυφόροι του οι οικείοι της και, σε προέκταση, το σύμπαν. Έχω δει γυναίκα να απορρίπτει κάποιον άνδρα επειδή δεν της άρεσε το ντύσιμό του. Έχω ακούσει γυναίκα να φοβάται να κάνει παιδιά για να μη χαλάσει το σώμα της. Γνωρίζω γυναίκες που δουλεύουν αποκλειστικά και μόνο για τα καλλυντικά και το κομμωτήριό τους και όχι μόνο αυτό: είναι και χρεωμένες σε διάφορες πιστωτικές και πάλι για καταναλωτικά αγαθά που έχουν να κάνουν με την εμφάνισή τους. Θα μπορούσε κάποιος βέβαια να ρωτήσει: είναι κακό να προσέχει μια γυναίκα την εμφάνισή της; Όχι βέβαια! Ίσα ίσα που επιβάλλεται. Η περιποιημένη γυναίκα όμως έχει μεγάλη διαφορά και απόσταση από τη ματαιόδοξη και εν πάσει περιπτώσει, η σπατάλη και το χρέος για τέτοια θέματα δείχνουν άνθρωπο αδύναμο και ασταθή.
Στην εποχή μας, οι παλιές αξίες βρίσκονται υπό αμφισβήτηση, ενώ οι νέες ιδέες εισβάλλουν επιθετικά στη ζωή μας και προσπαθούν να την αλλάξουν κατά μερικούς, να την αλλοιώσουν κατά άλλους. Η εποχή μας είναι η εποχή της λεγόμενης «Παγκοσμιοποίησης», μια “Νέα Εποχή”, που έχει ως Θεό της τη Μονάδα. Ο εαυτούλης μας πάνω απ’ όλα. Ο σύγχρονος άνθρωπος χάνει την ταυτότητά του μέσα από πολλές και συντονισμένες διεργασίες και για να την κρατήσει, θα πρέπει να δουλεύει αδιάκοπα με τον εαυτό του, ώστε να τον καταστήσει και να τον διατηρεί επίσης δυνατό.

Στο πολύ κοντινό παρελθόν, οι άνθρωποι ζούσαν την καθημερινότητά τους απλά και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Φτώχεια υπήρχε και τότε, αλλά τότε δεν υπήρχε η τηλεόραση και οι σαχλές διαφημίσεις να του φουσκώνουν τα μυαλά. Ο άνθρωπος δούλευε, έκανε οικογένεια και σκεφτόταν να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του. Ο σημερινός νέος σκέφτεται το ακριβό αυτοκίνητο, τα επώνυμα ρούχα και το πώς να συνδεθεί με περισσότερες κοπέλες για ευκαιριακές καταστάσεις. Τι σκέφτεται η σημερινή νέα; Τον νέο ή και μεγαλύτερο με το ακριβό αυτοκίνητο, τα επώνυμα ρούχα και το πώς να συνδεθεί με περισσότερους άνδρες για ευκαιριακές καταστάσεις και αν τα καταφέρει, για ένα γάμο που θα της εξασφαλίσει την διατροφή στο παιδί που πιθανόν να γεννήσει.

Η γυναίκα σήμερα έχει καταστεί αναλώσιμο προϊόν, πρώτα απ’ όλα επειδή η ίδια δεν σέβεται τον εαυτό της. Το να είσαι γυναίκα δε σημαίνει πως πρέπει να παριστάνεις την χαζοχαρούμενη κότα. Δεν είναι ντροπή να ενδιαφέρεσαι για διάφορα πολιτικά και κοινωνικά θέματα. Ο φεμινισμός θα έπρεπε να επικεντρώνεται σε αυτά ακριβώς τα θέματα και να ανυψώνει τη γυναίκα σε ανώτερες σφαίρες διανόησης. Φεμινισμός δεν είναι η εξομοίωση με τον άνδρα. Αυτό είναι αντίθετο με τη φύση μας, δεν συμβαδίζει με τους φυσικούς νόμους. Πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, υπερήφανα και χωρίς ανδρικά δεκανίκια. Το να ψάχνουμε για τον πλούσιο φίλο ή για τον παραμυθένιο γάμο, δεν λύνει τα προβλήματά μας. Το βασιλόπουλο καβάλλα στο άσπρο του άλογο δεν θα έρθει ποτέ -πέθανε- και μαζί του πρέπει να πεθάνουν όλες οι μικροαστικές αντιλήψεις που θέλουν τη γυναίκα διακοσμητικό ανεγκέφαλο στοιχείο. Αν δεν το καταλάβουμε μια για πάντα αυτό, αν δεν προσπαθούμε να αποστασιοποιηθούμε από όλα τα κελεύσματα της «Νέας Εποχής» η κατάληξή μας θα είναι να γεννάμε τα παιδιά του κάθε Αχμέτ και να πλέουμε σε πελάγη ηλίθιας μακαριότητας.


Strt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP