12.8.08

Το παιδί σου δεν έχει ανάγκη εσένα, αλλά τον εργοδότη σου!


Από άρθρο της Καθημερινής

Η μακρόχρονη παραμονή της μητέρας στο σπίτι έχει επιπτώσεις στο παιδί λένε οι σύγχρονοι επιστήμονες.

«Σύγχρονοι ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι η μητέρα δεν πρέπει να σταματά την εργασία της για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη γέννα. Η θεωρία τους αναφέρει ότι είναι ωφέλιμο το παιδί να συναναστρέφεται συνομήλικους -καθώς αποκτά αυτοπεποίθηση- και όχι να προσκολλάται στη μητέρα. Παράλληλα, η οικονομική συνεισφορά είναι εξίσου σημαντική, γιατί, σύμφωνα με τους οικονομολόγους Ντάλ και Λόχνερ, το εισόδημα των γονέων επηρεάζει θετικά την απόδοση του παιδιού στο σχολείο.»

Είναι λοιπόν ωφέλιμο το παιδί στους πρώτους μήνες της ζωής τους να μην πολυβλέπει την μάνα του και παραγνωρίζονται. Και μιας και η μαμά του θα γυρνά κατάκοπη από την δουλειά και θα ακολουθούν οι δουλειές του σπιτιού, η γιαγιά ή καμιά νταντά είναι τα καταλληλότερα πρόσωπα για να αναθρέψουν το παιδί σας. Μη ακούτε τι σας λένε για θηλασμούς και γονική στοργή και φροντίδα. Αυτά είναι ξεπερασμένα πράγματα και αν τα ενστερνίζεστε είστε παλιομοδίτισα και καθόλου τρέντι οφείλω να σας πω. Το παιδί έχει ανάγκη να του προσφέρετε το αντίντας παπουτσάκι , το ντόλτσε καμπάνα ζιπουνάκι και το μπένετον βρακάκι από την βρεφική του ηλικία. Αν δεν μπορείτε να του τα παρέχετε αυτά τι το γεννήσατε κυρία μου; Τι θέλετε να το κάνετε το παιδί σας; Κομπλεξικό;

«Ο δρ. Ντάστμαν στην έρευνά του διαπίστωσε ότι η επιστροφή της μητέρας στην εργασία μετά από τρία χρόνια μειώνει τις σχολικές επιδόσεις του παιδιού κατά 12%. Η μείωση αυτή οφείλεται και σε οικονομικούς παράγοντες. Σύμφωνα με τον δρ. Ντάστμαν, η παραμονή της μητέρας στο σπίτι μετά τους 18 μήνες ζωής του παιδιού, δεν της επιφέρει οικονομικές απολαβές, πράγμα που επενεργεί αρνητικά στις σχολικές επιδόσεις του παιδιού, όπως προαναφέρθηκε στην έρευνα των Ντάλ και Λόχνερ. Εκτός αυτού, εμποδίζεται η σωστή ανάπτυξη του παιδιού, όταν δεν συναναστρέφεται συνομήλικους.»

Οι σχολικές επιδόσεις του παιδιού σας πρέπει να είναι άριστες χωρίς την δική σας συμβολή κυρίες μου. Πήγε ενός, δύο ή τριών χρονών μαντράχαλος ο γιός σας και ακόμα τον βοηθάτε πώς να πιάνει το στυλό και να μαθαίνει να γράφει; Έπρεπε ήδη να τα ξέρει και αν δεν τα ξέρει γιατί τους έχουμε τους άριστους βρεφονηπιακούς σταθμούς; Τι θα κάνουν αυτοί θα κλείσουνε; Και οι τόσο πρόθυμες βρεφονηπιαγωγοί είναι πάντα στην διάθεση του παιδιού σας και των δεκάδων παιδιών που έχουν στην τάξη τους για να ασχοληθούν ενδελεχώς με το κανακάρη σας. Και όπως είπαμε…αν δεν δουλέψετε να πάτε το καινούριο μοντέλο της Dora στο παιδάκι σας τότε είστε μία αποτυχημένη μάνα. Λυπάμαι που σας το λέω αλλά τα παιδιά μεγαλώνουν με παιγνίδια του Jumbo σήμερα και όχι με το κουβάρι που έκανε μπάλα η προγιαγιά σας επειδή δεν είχε μία. Και όσα πιο πολλά παιγνίδια τόσο πιο καλά. Δεν θέλουν την παρέα σας κι έτσι μπορείτε να ασχοληθείτε και λίγο με τον εαυτό σας όταν θα έρχεστε εξουθενωμένη από την εργασία σας. Θα μου πείτε τα παιδιά βαριούνται να παίζουν μόνα και τα σπάνε τα παιγνίδια και νάσου πάλι στα jumbo bebe εσείς. Μα γι αυτό δουλεύετε κυρία μου. Σας το λέει ο επιστήμονας παραπάνω, για να του τα παρέχετε όσο το παιδί σας θα τα σπάει από πλήξη και μοναξιά. Τι ανάγκη έχετε; Εσείς και η δουλίτσα σας νάναι καλά. Δείτε τι άλλο λένε οι επιστήμονες και…όχι πολλά πολλά με το μωρό σας.

«Ο δρ. Ντάστμαν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εφαρμοσμένες μεταρρυθμίσεις (εννοεί τις άδειες των γυναικών λόγω γέννας) δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και δεν συνέβαλαν στην περαιτέρω ανάπτυξη του παιδιού. Αντιθέτως, λειτούργησαν μάλλον αρνητικά ενισχύοντας το «οιδιπόδειο σύμπλεγμα» μητέρας- παιδιού και αποστρέφοντας το παιδί από το κοινωνικό του περιβάλλον. Τελικά, όπως σημειώνει ο ίδιος, «ο στόχος των μεταρρυθμίσεων δεν επιτεύχθηκε», ενώ συμβουλεύει «να μην προβούν σε τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις και άλλες χώρες».

Ο επιστήμονας σε προειδοποιεί και λάβε τα μέτρα σου. Θέλεις το παιδί σου κι εσύ να πάθετε οιδιπόδειο σύμπλεγμα; Να τρέχει πίσω από τα φουστάνια σου μπουσουλώντας (κυριολεκτικά αφού δεν έχει περπατήσει ακόμη); Σίγουρα δεν θέλεις. Πρέπει πριν ακόμα καλά καλά περπατήσει το μωρό σου να το αφήσεις να πάρει τον δικό του δρόμο και να μην το καταπιέζεις. (τώρα το δρόμο προς το μπαλκόνι να πέσει θα πάρει, το δρόμο για να βάλει το δάκτυλο στην μπρίζα- θα σε γελάσω) .Γι αυτό με το που θα γεννήσεις κάτσε το πολύ δυο μήνες και βουρ στην δουλειά πάλι. Και μη ακούς αυτούς που λένε ότι πρέπει να θηλάσεις γιατί το μητρικό γάλα προστατεύει από τις ασθένειες και πως τα πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού είναι καίρια για τη νοητική και ψυχική εξέλιξή του. Αυτά είναι για όσες ζουν στην παλαιολιθική εποχή. Τώρα έχεις να διαλέξεις από την πιο πλούσια γκάμα εβαπορέ και ζαχαρούχων στο σουπερμάρκετ. Και μην ακούς για μεταλλαγμένα και αηδίες και αποθαρρύνεσαι. Αυτά τα λένε όσες θέλουν να αράξουν στο σπίτι και να θηλάζουν και να τρέχουν μετά στους πλαστικούς για ανορθώσεις. Αλλά αν δεν δουλεύεις ποιος θα στις πληρώσει; Γι αυτό άκου τον σύγχρονο επιστήμονα που είναι μορφωμένος άνθρωπος και όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρει, και γύρνα στον καλό σου εργοδότη αμέσως, αυτόν που θα σου τα ακουμπάει γιατί είναι ο μόνος που σε νοιάζεται πραγματικά και εκείνος που θα σου παρέχει αυτό που έχει ανάγκη το παιδί σου.

Το χρήμα.HeLLeNiCReVeNgE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP