10.6.08

Υποσαχάρια Αφρική: Κινδυνεύουν εξαιτίας του ...χρώματός τους


Στην Τανζανία, έχουν σκοτωθεί και ακρωτηριαστεί τουλάχιστον 19 ντόπιοι αλμπίνοι κατά τον τελευταίο χρόνο. Η παθολογική έλειψη μελανίνης (που παρουσιάζεται σε συχνότητα περίπου 1 στους 3.000) τους κάνει ευδιάκριτους μεταξύ των μαύρων ομοφύλων τους και τους προσδίδει από παλιά "μαγικές" ικανότητες σε όλη την υποσαχάρια Αφρική. Έτσι, το λευκό δέρμα τους, οι λευκόξανθες τρίχες τους, τα γαλανά μάτια τους, αλλά και οι ρώγες του στήθους, η γλώσσα και εσωτερικά όργανα όπως η καρδιά, θεωρούνται ισχυρά συστατικά για φίλτρα πλούτου και δύναμης από τους παραδοσιακούς αφρικανούς "μάγους". Οι νέγροι αλμπίνοι σπάνια επιζούν πάνω απ' τα 30 τους, χτυπημένοι νωρίς από καρκίνο του δέρματος.

Μετά την κινητοποίηση οργάνωσης υποστήριξης των αφρικανών αλμπίνο, οι αρχές στην Τανζανία προσπαθούν να λάβουν μέτρα προστασίας τους, ξεκινώντας καταγραφή τους και ορίζοντας αστυνομική συνοδεία για τα παιδιά αλμπίνο προς και από το σχολείο τους. Ο πρόεδρος της Τανζανίας υποστήριξε μια γυναίκα αλμπίνο για βουλευτή, για να δείξει ότι οι αρχές τους συμπαραστέκονται. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Salvator Rweyemamu, καταδίκασε τα περιστατικά, λέγοντας ότι "συντηρούν μια εικόνα της Αφρικής που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε". Και όμως, οι φόνοι συνεχίζονται και εξαπλώνονται. Στην Κένυα βρέθηκε νεκρή στο τέλος του Μάη, μια αλμπίνος γυναίκα με βγαλμένα μάτια, στήθος και γλώσσα και υπάρχουν καταγγελίες ότι δέρμα και κόκκαλα αλμπίνων πωλούνται σε αγορές για "μάγους" και στο Κονγκό.

Δείτε το σχετικό video από τους New York Times.

Μία ακόμη ενδεικτική πλευρά του αφρικάνικου παραδοσιακού "πολιτισμού", που κάποιοι επιθυμούν διακαώς να ...εμπλουτίσει την "πολυπολιτισμική" Ελλάδα, με την "φυσική ανοχή στην διαφορετικότητα" που τον διακατέχει...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP