26.2.08

«Που ξέρει το γουρούνι τι είναι το κουδούνι»

Την παροιμία αυτή μου την λέει πάντα ο πατέρας μου, όταν θέλει να χαρακτηρίσει τον άνθρωπο που είναι άσχετος και ηλίθιος. «Που ξέρει το γουρούνι, τι είναι το κουδούνι» και με αυτό έχει πει τα πάντα.

Η γουρουνοποίηση του Ελληνικού λαού που έχει ξεκινήσει μαζικά μετά τη λεγόμενη Μεταπολίτευση, κοντεύει πια να ολοκληρωθεί με τρόπο θεαματικό. Το ασφαλιστικό, τα ροζ ντι βι ντι, το Μακεδονικό είναι τρία από τα θέματα που απασχολούν ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ τον μακάριο μαλάκα νεοέλληνα που επαναπαύεται μόνος του ότι τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ σε «εμάς», μόνο που ήδη συμβαίνουν πάρα πολλά εδώ και χρόνια και κοντεύει να μας συμβεί και το μη αναστρέψιμο.

Ένα ρητό λέει πως όταν συνηθίσεις στη θέα του κτήνους τότε έχεις αρχίσει να του μοιάζεις. Στον γουρουνόλακκο της νεοελληνικής πραγματικότητας περιμένουν να πάρουν σειρά εκατομμύρια φουκαράδες Έλληνες που μόνο όταν το ένα που θα τους έχει απομείνει θα είναι ο ειδικός γουρουνόλακκος του τέλους για να βουτήξουν μέσα μπας και βρουν κανένα ξεροκόμματο, τότε ίσως καταλάβουν πόσο εγκληματική είναι η αδιαφορία και η προσήλωση στον εαυτούλη μας.


Γουρούνια… ξυπνάνε, πίνουν φραπέ, πάνε στη δουλειά, επιστρέφουν σπίτι, τρώνε, κοιμούνται, βλέπουν ειδήσεις και λοιπές αηδίες στην τηλεόραση, ξανατρώνε και κοιμούνται και καμιά φορά παντρεύονται με γάμο-υπερπαραγωγή, πληρωμένο εξ’ολοκλήρου από δάνεια, γιατί και αυτό είναι νέα μόδα πια: δεν μπορούμε να παντρευτούμε με τελετή και δεξίωση που να μην προσεγγίζει τις αντίστοιχες των βαθύπλουτων. Είναι ντροπή να πας να παντρευτείς και να μην μπουμπουνίσεις και πενήντα πυροτεχνήματα. Τι είσαι, γύφτος; (Ναι, αλλά δε σου το λέμε ακόμα). Τι κάνουν όλοι αυτοί το σαββατοκύριακο; Ύπνο, ύπνο, ύπνο, κανένας φραπές εν μέσω ανιαρών και ανούσιων συζητήσεων και μια δυο φορές το μήνα, κλάμπινγκ ή μπουζούκια, γιατί δεν είναι και για χόρταση, θέλουν λεφτά τα άτιμα, που ο νεοέλληνας δεν τα έχει γιατί χρωστάει. Δάνειο για σπίτι, για αυτοκίνητο, για ψυγείο, για διακοπές, για εγχείρηση, για ταξίδι, για το γάμο του Καραγκιόζη που λέγαμε πριν… Απ’όλα έχει ο μπαξές, διαλέγεις και παίρνεις.

Κι όταν το κουδούνι του κινδύνου χτυπήσει, όταν το μυαλό πρέπει να είναι καθαρό για να σκεφτεί, όταν οι αντιστάσεις επιβάλλεται να ατσαλωθούν, όταν το τίποτα έρθει να αντικαταστήσει το πάντα, τότε το γουρούνι θα σηκώσει έκπληκτο το κεφάλι από το γουρουνόλακκό του και δεν θα αναγνωρίσει τι είναι αυτό που το καλεί να σηκωθεί και θα καταλήξει άδοξα στο μαχαίρι του χασάπη που το έτρεφε.


Strat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP