19.10.07

Γυναίκα και πολιτική

Η γυναικεία μορφή είναι συνυφασμένη με την πραότητα και με την μακαριότητα στα δημόσια ζητήματα. Κατά την ιστορική αναζήτηση λίγες γυναίκες προβάλουν μία δυναμική παρουσία και αποτελεσματική δράση. Σήμερα είναι μάλλον συνηθισμένο το θέαμα γυναικείων παρουσιών στις διαδικασίες της δημόσια ζωής και φυσικά της πολιτικής. Υπάρχει όμως σοβαρότατη ένσταση. Τί θα περίμενε κανείς από μία γυναίκα που κινείται στους πολιτικούς κύκλους; Και τί συμβαίνει τελικά; Ας αρχίσουμε από το δεύτερο ερώτημα που έχει μονολεκτική απάντηση... "τίποτα". Ενώ θα περίμενε κανείς να δεί τον πρακτικό και ευέλικτο τρόπο σκέψης και δράσης, που εκ φύσεως μια γυναίκα διαθέτει, βλέπει μόνο την κοκεταρισμένη εκδοχή του πολιτικαντισμού, δίχως πρακτικές, δίχως καινοτομίες, δίχως ούτε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Σε μία Εθνικοσοσιαλιστική κοινωνία, οι γυναίκες βρίσκονται πρό των εθυνών και των υποχρεώσεων τους. Η προσφορά μιας γυναίκας στο Εθνικοσοσιαλιστικό σύστημα είναι αναμφίβολη. Ειναι απόλυτα ικανή να ανταπεξέλθει σε κάθε εκφανση της δημόσιας ζωής. Δεν της λείπει η μαχητικότητα, διότι η ιδεολογία εμπεριέχει αυτό το χαρακτηριστικό για κάθε άτομο της κοινότητας. Είναι απόλυτα χρήσιμη, διότι οι ιδιαιτερότητες της φύσης της έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλωθούν και να δώσουν τις λύσεις εκεί που οι άλλες πρακτικές δεν ανταποκρίνονται. Η μεθοδικότητα, η επιμονή, η ευελιξία, η επινοητικότητα και η υψηλή αίσθηση της αυτοθυσίας είναι εκείνα που η γυναίκα διαθέτει και στην ιδεατή κοινωνία του Εθνικοσοσιαλισμού δεν είναι απλά γνωρίσματα, αλλά αρετές που θα αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο προσφέροντας στο σύνολο.

Η πολιτική που μπορεί να ασκήσει η γυναίκα είναι η άμεση και τελειωτική δράση. Η ίδια της η ιδιοσυγκρασία το επιτάσσει, καθώς είναι προορισμένη να εφευρίσκει τους τρόπους που θα κάνουν το περιβάλλον της και τον κόσμο όλο, κατ' επέκτασιν, ασφαλέστερο, λειτουργικότερο και τελικά πιο ανθρώπινο. Η γυναίκα, μέσω του Εθνικοσοσιαλισμού, εξυψώνει την οντότητά της, παίρνοντας την θέση που της αξίζει. Γιατί αυτή και μόνο η ιδεολογία βάζει την μητέρα ψηλά και κάνει την μητρότητα ξανά ιδανικό και ολοκλήρωση της γυναίκας. Δεν διαχωρίζεται η μητρότητα από την δράση και τις επιμέρους ασχολίες της. Δεν μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η ανατροφή των παιδιών και η δημιουργία ζωντανής οικογένειας. Και σε έναν κόσμο που η γυναίκα θα μπορεί να ολοκληρώνεται μέσω της μητρότητας, που η σπουδαιότητα αυτού του ρόλου της παίρνει την αξία που του αναλογεί, σε έναν τέτοιο κόσμο, ναι, η γυναίκα είναι σε θέση να τα αλλάξει όλα και μόνο προς το καλύτερο.

Τελέσιλλα

ΥΓ: Στις φωτογραφίες δείγματα πολιτικών γυναικών (προς αποφυγή και προς μίμηση): Μαριέττα Γιαννάκου, Gertrud Scholtz-Klink, Gitta Schuessler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP