15.10.07

Ιωάννα της Λωραίνης

H Γυναικα Εθνικοσοσιαλιστρια δεν μπορει να εχει καμμια σχέση με τον τύπο της γυναίκας όπως παρουσιάζεται σήμερα: τελείως γραφικές αστές, που εξαντλούνται σε μια επιφανειακή ζωή, με μόνο μέλημα τους τη μόδα και τη διασκέδαση. Η Γυναίκα Εθνικοσοσιαλίστρια εφ' ορισμού είναι μια Ηρωίδα, λόγω του τρόπου ζωή της και ό,τι αυτός συνεπάγεται, σε αντίθεση με την εβραϊκή αντίληψη που επικρατεί εδώ και αρκετές δεκαετίες. Η Γυναίκα Εθνικοσοσιαλίστρια καλείται να περπατήσει στον Δρόμο της Αρετής.

Μια τέτοια γυναίκα ήταν η Εθνικίστρια και Εθνικη Ηρωίδα των Γάλλων, Ζαν ντ' Άρκ (Jeanne d'Arc, γνωστή σαν Παρθένος της Ορλεάνης και στην Ελλάδα ως Ιωάννα της Λωραίνης). Γεννήθηκε το 1412 και πέθανε στην πυρά ως αιρετική το 1431, σε ηλικία μόλις 19 ετών. Η Ζαν ντ'Αρκ περπάτησε στον δρόμο όπου υπάρχει η αγωνιστική αντίληψη
της Ζωής και η Πολεμική Αρετή, η Λατρεία της Παράδοσης και η Λιτότητα στον τρόπο ζωής, ο Ηρωισμός και η Αυτοθυσία, η Δυνατή Βούληση, η Αληθοέπεια και η Εντιμότητα και πάνω απ'όλα, η Υπέρτατη των Ηθικών Αξιών, που νοηματοδοτεί, περιφρουρεί και καθοδηγεί όλες τις αλλες, η ΤΙΜΗ.

Η Ζαν ντ'Αρκ έδειξε Ανδρεία, που θα την ζήλευαν και οι πιο μαχητικοί Ιππότες της εποχής εκείνης. Για χρόνια οι Γάλλοι πολεμούσαν τους Άγγλους, οι οποίοι ήθελαν να
κατακτήσουν εδάφη της Γαλλίας. Μάλιστα οι Άγγλοι βασιλείς θεωρούσαν την Νορμανδία ως πραγματικό πυρήνα της χώρας τους. Ο πολεμος κράτησε 100 χρόνια και είχε ξεκινήσει το 1328. Οι Άγγλοι είχαν εντυπωσιακές επιτυχίες. Μάλιστα το 1356, στην μάχη του Πουατιέ, είχαν εξεμηδενίσει την δύναμη των Γάλλων. Ώσπου φάνηκε η Ζαν ντ' Άρκ.

Η Ιωάννα, ωραιοτάτη νεανίδα, κατόρθωσε δια των οραματισμών της, της ευψυχίας και της ενθέρμου φιλοπατρίας της να εμψυχώσει τα γαλλικά στρατεύματα, τα οποία έχοντα αυτήν επικεφαλής, συνέτριψαν τις αγγλικές δυνάμεις,έλυσαν την πολιορκία της Ορλεάνης και οδήγησαν την Γαλλία στην νίκη.

Αυτή η νεαρή ηρωίδα αγωνίστηκε για την Αριστοκρατία του Αίματος και του Ήθους, αγωνίστηκε και πολέμησε για τους προγόνους της και την Γη τους. Αγωνίστηκε και πολέμησε για το πεπρωμένο της Φυλής της. Αυτή η νεαρή με το γυμνό ξίφος της και το βλέμμα φωτεινό και αστραποβόλο δεν ήξερε απο θεωρίες και δεν είχε πολλές γνώσεις. Ήταν όμως Πιστή σε εποχές απιστίας, με χαλυβδωμένη την αδάμαστη της θέληση να ξαναγράψει την Ιστορία για το Έθνος της, γεμάτη από αρχέγονη Πίστη στο φυλετικό της πεπρωμένο. Πίστευε ότι η μόνη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για το Έθνος της ήταν ο Αγώνας και μόνο ο Αγώνας. Ο γαλλικός στρατός είδε στα μάτια της τον ηρωικό τρόπο ζωής της και την έθεσε επικεφαλής. Και η Πίστη είναι πιο δυνατή απο την φωτιά. Και νικήσανε.

Ο Εθνικισμός της Ιωάννας της Λωραίνης δεν ήταν απλά μια θεωρία. Ο Εθνικισμός της Ιωάννας της Λωραίνης ήταν μια κοσμοθεωρία και Βιοθεωρια, ήταν Θρησκεία του Αιματος, της Τιμής και της Ελευθερίας. Ο Εθνικισμός της Ιωάννας της Λωραίνης ήταν πάνω από όλα. Αυτή η νεαρή ηρωίδα υψωσε προς τον Ήλιο το ακονισμένο της ατσάλι, ενώ από τα χείλη της έβγαινε το τραγούδι του Ιερού Πολέμου.

Το σημερινό πνεύμα, που κυριαρχεί στην Ελλάδα του 2007, καλεί εμάς τις Γυναίκες να γίνουμε υποκρίτριες, κυνικές, ανάλγητες, αδίστακτες, εκμεταλλεύτριες, θρασύδειλες, άτιμες, γλοιώδεις, συμφεροντολόγες, ψευδοανθρωπίστριες, άπληστες.. για να θεωρηθούμε επιτυχημένες στην ζωή μας. Θα ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο; Ή θα περπατήσουμε στο δύσβατο, αλλά τελικά νικηφόρο, μονοπάτι που περπάτησε και η Ιωάννα της Λωραίνης; Στο μονοπάτι όπου υπάρχει η αγωνιστική αντίληψη της Ζωής και η Πολεμική Αρετή, η Λατρεία της Παράδοσης και η Λιτότητα στον τρόπο ζωής, ο Ηρωισμός και η Αυτοθυσία, η Δυνατή Βούληση, η Αληθοέπεια και η Εντιμότητα και, πάνω απ'όλα, η Υπέρτατη των Ηθικών Αξιών που νοηματοδοτεί, περιφρουρεί και καθοδηγεί όλες τις άλλες: η ΤΙΜΗ.


ΣΗΜ: Η Ιωάννα της Λωραίνης ανακηρύχτηκε αγία από την Καθολική Εκκλησία το 1920.


Ιωάννα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP