4.9.07

Ανεργία

Βάσει των τελευταίων στοιχείων του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, εκτός της αγοράς εργασίας είχαν μείνει τον Μάιο 394.988 άτομα, εκ των οποίων γυναίκες ήταν οι 256.306, δηλαδή ποσοστό 64,89%. Αναφέρεται δε ότι μία στις πέντε γυναίκες είναι μακροχρόνια άνεργη, δηλ αναζητά εργασία πάνω από δύο χρόνια.

Η ηλικιακή ομάδα που πλήττεται περισσότερο από την ανεργία είναι οι νέοι 26-35 ετών, και σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας στους δύο δεν έχει υπερβεί το 35ο έτος. Σημειώνεται μάλιστα ότι στην ομάδα 19-25 ετών, ο αριθμός των ανέργων γυναικών είναι διπλάσιος εκείνων των ανδρών (42.324 έναντι, 20.945 που είναι οι άνεργοι άνδρες).

Το τραγικότερο στην ανεργία δεν είναι η ανασφάλεια της αδυναμίας για ευπρεπή διαβίωση. Δεν είναι τόσο ούτε η καταρράκωση της ατομικής υπερηφάνειας, λόγω της ανάγκης δανεισμού χρημάτων προς επιβίωση. Είναι το αίσθημα της αχρηστίας που αποκτά ένα υγιές άτομο, λόγω της αδυναμίας του να προσφέρει κάποιο έργο, για το οποίο ν' αξίζει αμοιβή. Οι άνεργοι έχουν χαμηλότερη αυτοπεποίθηση, νιώθουν απορριπτέοι από την κοινωνία και με τη σειρά τους αναπτύσσουν αισθήματα εχθρότητας για αυτή, βιώνουν χρόνια πικρία κι απογοήτευση και παρουσιάζουν συμπτώματα κατάθλιψης. Αναπτύσσεται μέσα τους η αίσθηση πως δεν μπορούν να πάρουν στα χέρια τους τα ηνία της ζωής τους κι έτσι ψαλιδίζουν τις προσδοκίες τους από τον εαυτό τους και τους άλλους. Σε περιπτώσεις ανέργων που χάνουν μια μακροχρόνια σταθερή εργασία, το άγχος που βιώνουν θεωρείται πως είναι μεγαλύτερο από το άγχος που προέρχεται από το θάνατο ενός καλού φίλου ή από αυτό της ύπαρξης μιας σοβαρής αρρώστιας στην οικογένεια.

Οι κυβερνώντες εμμένουν στην δημιουργία και διατήρηση πολυφυλετικών κοινωνιών, συνάπτοντας όλο και περισσότερες συμφωνίες μετανάστευσης με τριτοκοσμικά κράτη, νομιμοποιώντας όλο και περισσότερους λαθρομετανάστες και επιδοτώντας την εργασιακή τους απασχόληση εις βάρος των αυτοχθόνων. Τα ποσοστά της ανεργίας αυξάνονται, η ανασφάλεια και η αντικοινωνικότητα το ίδιο, οι συνεκτικοί δεσμοί της κοινότητας εξαφανίζονται. Οι πολίτες γίνονται φοβισμένοι, καταθλιπτικοί και αγχώδεις, απρόθυμοι και ανίκανοι ν' αντισταθούν σε οποιαδήποτε απόφαση των εξουσιαστών.

Το πρώτο μέλημα ενός εθνικά σκεπτόμενου κράτους είναι η εξασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας για όλους τους πολίτες του. Εάν αυτή ήταν η προτεραιότητα των πολιτικών μας, δεν θα υπήρχε χώρος για αλλοεθνείς μετανάστες, που διαβρώνουν τους συνεκτικούς δεσμούς του λαού μας. Επιτέλους, και στην εργασία ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP