15.7.07

Τιμή στους Μεγάλους Πεσόντες

Για μια ακόμη χρονιά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τίμησε τους ήρωες εκείνους που εκπλήρωσαν τον σκοπό για τον οποίο είχαν γεννηθεί, πεθαίνοντας στο πεδίο της μάχης υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους. Στο μνημείο των τριακοσίων Σπαρτιατών ηρώων, το Σάββατο 14 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή Τιμής και Μνήμης από τους Χρυσαυγίτες και τις Χρυσαυγίτισσες που δεν προτίμησαν να περάσουν την ημέρα τους σε κάποια παραλία.

Στο κατάμεστο από μαυροκόκκινες και ελληνικές σημαίες μνημείο η εκδήλωση άρχισε με ένα εμπνευσμένο καλωσόρισμα απ' τον υπεύθυνο της τελετής, ενώ ακολούθησε μια σύντομη περιγραφη των ημερών εκείνων από εκπρόσωπο του Μετώπου Νεολαίας. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γ.Γ. της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που σε συγκινητικό κλίμα μετέφερε στους παρευρισκομένους το νόημα της θυσίας των τριακοσίων Σπαρτιατών και των επτακοσίων Θεσπιέων.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο νεκρών, όπου οι αναμμένες δάδες και τα τύμπανα συνέβαλλαν στο υποβλητικό σκηνικό. Ο Ύμνος του Κινήματος ξεχύθηκε στον ποτισμένο με Αίμα Ηρώων τόπο, ενώ τεντωμένα χέρια απέτειαν χαιρετισμό στο είδωλο του θρυλικού Λεωνίδα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, όπως πάντα, με τον Εθνικό Ύμνο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP